Riool ontstoppen Bergen op Zoom

Ontstoppingsdienst inschakelen als ontstoppen zelf niet lukt

Een verstopt riool kan in je huis voor veel overlast zorgen. Het kan nare geurtjes, wateroverlast en zelfs schade aan je woning veroorzaken. Dus als je afvoer verstopt zit, of je ruikt een nare geur in huis, dan is het wellicht tijd om het riool te laten ontstoppen om deze grotere problemen te voorkomen. In dit blog lees je meer over het hoe en waarom van riool ontstoppen.

Oorzaak verstopping achterhalen

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen wat de oorzaak is van de verstopping in huis. Vaak raakt het riool verstopt door vet- en etensresten, haren, toiletpapier en andere materialen die bij voorkeur niet in het riool thuishoren. Ook kan er sprake zijn van een verzakking of breuk in de riolering in de buurt van je huis. In dit geval is het verstandig om een professional in te schakelen voor riool ontstoppen in Bergen op Zoom.

Zelf aan de slag met ontstoppen

Als de verstopping niet te ernstig is, kun je natuurlijk eerst zelf proberen om het probleem te verhelpen. Er zijn verschillende middelen die je voor ontstoppen kunt gebruiken, zoals een ontstoppingsveer of een ontstoppingsmiddel. Het is wel belangrijk om voorzichtig te zijn met deze middelen, omdat ze schade kunnen veroorzaken aan de riolering.

Ontstoppingsveer

Een ontstoppingsveer is een flexibele metalen staaf met een handvat. Deze veer kun je gebruiken om een verstopping los te maken en weg te spoelen. Het is belangrijk om de veer rustig en voorzichtig in het riool te duwen, zodat deze niet beschadigt.

Ontstoppingsmiddel

Lukt het met de veer niet? Dan kun je een ontstoppingsmiddel proberen. Dit middel lost de verstopping op door middel van chemische reacties. Het is belangrijk om dit middel met beleid te gebruiken en de instructies op de verpakking goed op te volgen.

Ontstoppingsdienst inschakelen

Is de verstopping te ernstig om zelf op te lossen? Dan kun je beter een professional inschakelen. Een loodgieter heeft de juiste gereedschappen en kennis om verstoppingen op te lossen en eventuele schade aan de riolering te herstellen. Wacht hier zeker niet te lang mee; dat voorkomt verdere problemen. Wil je meer lezen over (problemen) met sanitair? Klik dan op deze link.