Laminate wood floor on cork background texture. Wooden laminate floor and corkboard with copy space

Kurkvloeren

Daarom kurkvloeren

Wil jij jouw woning een make-over geven? Of heb je net een nieuwe woning gekocht en weet je niet wat je moet met de inrichting? Wij geven je graag wat inspiratie! Het inrichten van een woning begint met de vloer. Vanuit hier kun je de rest van jouw interieur bepalen. Maar welke vloer kies je? Er zijn zoveel mogelijkheden. In dit blog vertellen wij je graag wat meer over kurkvloeren. Kurkvloeren zijn prachtige, natuurlijke vloeren die ook nog eens zeer comfortabel aanvoelen. En ze hebben nog veel meer voordelen. Ben je benieuwd wat deze voordelen zijn? Lees dan snel verder.

In iedere ruimte toe te passen

Het fijne van krukvloeren is dat je deze vloeren in elke ruimte van het huis kunt leggen. Zelfs in natte ruimtes, zoals de badkamer en keuken, als je de kurkvloer laat aflakken. Zo kun je één geheel maken van jouw woning. Kurkvloeren zijn ecologische vloeren met een natuurlijke, organische uitstraling. Ze zijn een echte blikvanger en een aanwinst voor iedere woning.

Eenvoudig in onderhoud

Kurkvloeren zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Dankzij een coating zijn de vloeren erg slijtvast. Bovendien zijn kurkvloeren dankzij een speciale behandeling ook nog eens vuilafstotend. En ze zijn anti-bacterieel. Hierdoor houd je de vloer eenvoudig schoon.

Comfortabel

Kurk is een sterk en elastisch materiaal. Het voelt warm en zacht aan. Dat maakt dat kurkvloeren zeer comfortabel aan de voeten zijn. Kurkvloeren zijn ook warmte-isolerend en geluiddempend.

Verschillende dessins mogelijk

Ook binnen de kurkvloeren zelf heb je erg veel keuze. Kurkvloeren zijn in diverse dessins en kleuren te verkrijgen. Dus klinken de voordelen van kurk jou als muziek in de oren, maar wil je toch graag een vloer met een uitstraling van hout? Dat is geen enkel probleem, want er zijn ook kurkvloeren met een dessin van hout. Deze vloeren zijn niet van echte houten vloeren te onderscheiden. Op deze manier heb je dus een comfortabele kurkvloer in huis, terwijl je wel van de karakteristieke en warme uitstraling van hout kunt genieten. Maar naast een kurkvloer met een geprinte toplaag met houtlook, kun je ook kiezen voor andere varianten. Er is voor ieder wat wils! Ben je benieuwd naar andere soorten vloeren? Lees dan eens deze blogs.