Hoelang duurt het leggen van een gietvloer?

Hoelang duurt het leggen van een gietvloer?

Hoelang duurt het leggen van een gietvloer?

Het leggen van een gietvloer is een proces dat zorgvuldigheid en tijd vereist. Maar hoelang duurt het eigenlijk voordat een gietvloer volledig is geïnstalleerd? Over het algemeen neemt het leggen van een gietvloer zo’n 5 dagen in beslag. Hier is een overzicht van het installatieproces van een gietvloer en waarom het zo’n tijd in beslag neemt:

1. Voorbereiding van de ondergrond

Voordat de gietvloer kan worden aangebracht, moet de ondergrond grondig worden voorbereid. Dit omvat het reinigen, schuren en mogelijk repareren van de bestaande vloer. Deze fase kan één tot twee dagen duren, afhankelijk van de staat van de ondergrond en de omvang van de voorbereidingen.

2. Primer en basiscoating

Na de voorbereiding wordt een primer aangebracht om de hechting van de gietvloer te verbeteren, gevolgd door de basiscoating om de basislaag van de gietvloer te vormen. Deze fase kan één tot twee dagen in beslag nemen, inclusief droogtijd.

3. Gietvloerapplicatie

Het aanbrengen van de eigenlijke gietvloer is het langstdurende deel van het proces. De vloeibare hars wordt zorgvuldig gegoten en geëgaliseerd over de voorbereide ondergrond. Afhankelijk van de grootte van het oppervlak en de complexiteit van de toepassing, kan deze fase één tot twee dagen duren

4. Topcoating en uitharding

Na het aanbrengen van de gietvloer wordt een topcoating aangebracht om de vloer te beschermen en af te werken. Deze fase neemt meestal één tot twee dagen in beslag, inclusief de droogtijd van de topcoating en de volledige uitharding van de vloer. Kortom, het leggen van een gietvloer is een proces dat meerdere dagen in beslag neemt vanwege de verschillende lagen die moeten worden aangebracht en de droogtijd die nodig is tussen elke laag. Het resultaat is echter een duurzame en esthetisch aantrekkelijke vloer die vele jaren meegaat. Lees ook: De verschillende voordelen van een gietvloer.