Opnieuw verliefd worden op je huis

De woningmarkt is natuurlijk onwijs frustrerend de afgelopen jaren, en het ziet er naar uit dat het er nog niet beter op wordt. Zit jij ook eindeloos op Funda rond te zoeken naar je droomhuis maar kom je elke keer weer tot de conclusie dat het gewoon onbetaalbaar is in de huidige markt? Misschien dat je deze teleurstelling maar even aan de kant moet leggen en kijk naar de opties die je wél hebt. Het zou best mogelijk kunnen zijn dat je met wat kleine aanpassingen, de liefde in je huidige woning terug vindt. In dit artikel geven we je graag wat tips waarmee jij misschien wel weer opnieuw verliefd wordt op je woning en waardoor je de eindeloze zoektocht naar een nieuw huis kan gaan staken!

Tip 1: een likje verf

Na een lange periode gewoond te hebben in een huis, is “het nieuwe” er natuurlijk een beetje van af. Er is natuurlijk in geleefd! Het kan daarom ook zijn dat je het gevoel hebt dat je toe bent aan iets nieuws, een beetje verandering. Maar relatief kleine veranderingen kunnen al een groot effect hebben. Een nieuwe frisse laag verf (in misschien een nieuw hip kleurtje) kunnen jouw woning al omtoveren in een nieuw paleisje. Vooral met een andere kleur, krijg je een compleet nieuwe look-and-feel aan je woning!

Tip 2: Tuinkamer, uitbouw of een dakkapel

Zijn jullie opzoek naar een nieuwe woning omdat jullie simpelweg jullie huidige woning uitgegroeid zijn? Zoek dan in oplossingen als een uitbouw of een dakkapel. Hiermee kan er soms een extra slaap- of werkkamer gecreëerd worden en heb je ineens het gevoel dat je een stuk meer ruimte hebt. Is het niet zo zeer een extra kamer die je nodig hebt, maar wil je graag wat extra leefruimte aan de woonkamer of keuken toevoegen? Kijk dan eens naar wat een tuinkamer of serre voor jouw woning kan doen. Zo’n ruimte geeft echt een hele boel nieuwe mogelijkheden aan je woning!

Tip 3: Interieur adviseur inschakelen

Het kan natuurlijk zo zijn dat je er erg veel moeite mee hebt om alle mogelijkheden te zien. Dan kan het wel eens verstandig zijn om een expert in te schakelen. Door in gesprek te gaan met een interieur adviseur, en hem/haar een voorstel te laten doen, kunnen er een hoop dingen veranderen in je interieur die je zelf niet zou hebben bedacht. Een verfrissend, nieuw en knus interieur maakt je woning weer helemaal gezellig en eigen! Kom je er dus zelf niet uit? Schakel dan hulp in van een professional!