Een elektrische lamellen overkapping kiezen

De mogelijkheden om lamellen te verstellen zijn ruim en is dat gelijk ook de reden waarom ze bij uitstek geschikt zijn voor gebruik als overkapping. De verschillende standen laten het zonlicht naar binnen vallen onder diverse hoeken. Dat heeft allemaal een grote invloed op de intensiteit en zal er nooit sprake zijn van last door een te felle zon of juist een tekort eraan. De lamellen overkapping moet dus zonder enige inspanning te verstellen zijn en kan dat alleen het geval zijn wanneer het elektrisch gebeurd.

Helemaal of gedeeltelijk opklapbaar?

De lamellen overkapping kan worden bewogen door de aanwezigheid van geleiderails en uiteraard een elektrische motor. Er kan voor gekozen worden om de lamellen te laten draaien om hun as en zo de invalshoek van het zonlicht in te stellen. Apart is echter de mogelijkheid om de lamellen overkapping helemaal te laten openschuiven. Het” dak” is in die stand helemaal open en voelt het heerlijk aan om de zon en de wind ongestoord naar binnen te laten. Het omgekeerde is het geval wanneer de lamellen overkapping helemaal gesloten is en zelfs het water van een flinke regenbui zonder probleem kan afvoeren. Speciaal daarvoor bevindt er zich een geïntegreerde waterafvoer in de lamellen overkapping.

Ook geschikt voor de winter

Dan zullen de lamellen overkapping natuurlijk gesloten blijven. Het gaat er echter om dat ze ook de kou buiten houden, zeker wanneer er voor gekozen is om de zijkanten van het terras met zijdeuren en panelen af te sluiten. Zo kan het terras ook in de winter worden gebruikt. Er wordt daarom de mogelijkheid geboden om een verwarming te laten installeren. Ook een passende verlichting hoort er allemaal bij. Bediening van de elektrische lamellen overkapping vindt uiteraard met een afstandsbediening plaats. Bij de juiste keuze zijn de lamellen onderhoudsvrij. Niet eenvoudig om een keuze te maken? Vraag dan altijd naar advies van het bedrijf die de lamellen zal leveren.