Wat zijn werkbanken?

Werkbanken kunnen een belangrijke rol spelen bij het creëren van een werkruimte die productiviteit, kwaliteit en veiligheid van werknemers ondersteunt. Ze lijken in eerste instantie misschien een kwestie van gemak. Toch onthult een diepere kijk op het onderwerp hoe ze op veel belangrijke manieren kunnen bijdragen aan het succes van je bedrijf. In dit artikel worden drie belangrijke voordelen van in hoogte verstelbare werkbanken met je doorgenomen.

Werkbanken zijn stevige platte, gladde, gegoten oppervlakken die in verschillende maten verkrijgbaar zijn en ontworpen zijn voor specifieke taken. Ze kunnen zeer complex zijn voor technisch ontwerpwerk, gecompliceerde bewerkingen en ingewikkelde precisiegereedschappen of een zeer afgewerkte houten tafel zijn voor houtbewerking, metaalbewerking en projectontwerp.

Goed geconstrueerde werkbanken hebben sterke steunen die taken aankunnen die het gebruik van zwaar gereedschap en machines vereisen. Productie- en productiewerkbanken worden werkstations genoemd. Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen werkbanken en werkstations, hebben werkbanken meestal een groter oppervlak en worden ze voor een grotere verscheidenheid aan activiteiten gebruikt, terwijl werkstations normaal gesproken deel uitmaken van een productie- of assemblageoperatie.

Verbeterde efficiëntie en flexibiliteit

Met gestructureerde werkbanken kunt je jouw werkruimte effectiever beheren om aan je specifieke behoeften te voldoen. Organisatie en verschillende werkwijzen passen bij verschillende mensen, daarom is het belangrijk om de vrijheid en mogelijkheden te hebben om je werkruimte op je eigen manier in te richten. Veel bedrijven begrijpen deze behoeften en hebben opbergwerkbanken en -tafels ontworpen voor allerlei doeleinden die dagelijks in je werkplaatsen kunnen worden gebruikt.

Elektrische werkbanken

Terwijl in hoogte verstelbare werkbanken werknemers in staat stellen te kiezen of ze willen gaan zitten of staan, zijn er verschillende manieren waarop werknemers dit kunnen realiseren.

Bij sommige verstelbare hydraulische banken kunnen werknemers bijvoorbeeld een handmatige handslinger gebruiken om het werkoppervlak omhoog en omlaag te brengen. Het hydraulische karakter van de werktafel biedt een gemakkelijke manier om deze afstelling te maken.

Andere banken hebben een elektrische bediening om de bank op een comfortabele hoogte te brengen en te laten zakken. Banken met een elektrische component hebben waarschijnlijk een extra voordeel … vooraf ingestelde posities voor het gemak. Dit kan handig zijn als meerdere werknemers dezelfde bank gebruiken in de loop van meerdere diensten.