faro

Jouw volgende bestemming?

Dit is waarom je in je volgende vakantie naar faro moet gaan. Faro is een heel rustig dorp. Er zijn geen bars of pubs. Er zijn geen McDonalds maar wel de plaatselijke supermarkt. De winkels hier zijn klein en het dorp is een rustige plaats. Er zijn maar twee kerken in Faro vandaag en ze zijn allebei erg verbonden met het eiland omdat ze aan de hoofdweg naar de stad liggen. Het eiland is een prachtig deel van Portugal. Het is slechts ongeveer 15 mijl breed en zeer bergachtig. Het grootste deel van het land ligt in de heuvels, wat betekent dat het erg steil is en dat er veel rotsen en bergen op liggen. 

faro

Activiteiten in Faro

Er is veel te zien en te doen in Faro. Misschien wel een van de populairste activiteiten die toeristen in Faro leuk vinden is om in de zomer in de Middellandse Zee te gaan zwemmen. Je kan zwemmen op een van de vier zandstranden in de omgeving, samen met verschillende wateractiviteiten.De tweede populaire activiteit voor toeristen is het huren van een fiets en genieten van de fiets- en wandeltochten rond Faro. De derde meest populaire activiteit voor toeristen is om de traditionele bruiloft van Faro mee te maken. De vierde meest populaire activiteit is om te gaan winkelen in het stadscentrum, dat aan de rand van het stadscentrum ligt.

Prachtig landschap

Het landschap van Faro is genoeg reden voor een bezoek. Faro is niet alleen maar een mooie naam. Faro is veel meer dan mooi; het is een prachtige plek, en een van de mooiste plaatsen waar ik ooit ben geweest. De machtige Tagua-brug, die uit de rivier de Taag oprijst, is een kunstwerk. De gebogen liggers, die in sierlijke bochten over het water zweven, zijn net zo sierlijk als de stroom die ze draagt. Het kenmerkende zwarte profiel van de bruggen wordt weerkaatst door de kenmerkende zwarte torens die erboven uittorenen: de bruggen torens, waarvan er een naar verluidt het oudste stuk Europese architectuur ter wereld is.