woning interieur

Interieuradvies om sfeer te scheppen

Bij een woning inrichten is er alle keuze met de stijlen. Dit begint al tijdens het decoreren van de woning, er is veel keuze. Daarna kun je een interieur uitzoeken in iedere denkbare stijl, en die lijn kun je doortrekken tot de laatste woonaccessoire. De mogelijkheden zijn er, maar helaas laten velen mogelijkheden om sfeer te scheppen liggen.

Speel met de verlichting

De verlichting, vaak standaard de plafonnière wat enkel als groot licht aangaat als er iets moet gebeuren. In een hoekje van de living op een kastje of tafeltje een schemerlamp en elders in de woonkamer een staande lamp. Iedere avond gaat de standaard verlichting aan, als er sprake is van variatie, dan is het de kerstverlichting. Het is jammer dat velen opties laten liggen, want met licht kun je veel doen, in elk geval sfeer creëren. Een woonkamer is gelijk anders als er aan de muur een schilderij hangt waar vanaf het plafond een spotje op gericht is. De woning inrichten hoeft dus niet totaal anders te zijn om een andere sfeer te krijgen. Een ander interieuradvies is een voetlicht maken, verlichting achter de bank. Het licht strijkt dan vanonder de bank over de vloer. Dit voetlicht doe je dan niet iedere avond aan, want je wil immers variëren en van de standaarden af.

interieuradvies

Je kunt op de dag ook meer licht en ruimte creëren

Het interieuradvies gaat verder dan enkel sfeer scheppen als het buiten donker is. Overweeg eens bij woning inrichten om een spiegel toe te voegen bij het interieur. Je kan met een spiegel meer licht en ruimte verkrijgen, en dit ook op de dag. Kies hiervoor de donkerste kant van de woonkamer uit, dat is dan de plek waar de spiegel moet komen te hangen. Kies dan voor een rechthoekig model, en zorg dat de lijst overeen komt met de stijl van het interieur. Later als de duisternis invalt ga je kiezen welke verlichting je in gaat schakelen. Het voetlicht onder de bank? De spot op het schilderij, of de standaard verlichting?