Zwarte keuken – wat inspiratie

De zwarte keuken is nog steeds een populaire keuze in 2022. Het lijkt erop dat dit een blijvertje is. Niet zo gek ook: het is tijdloos, valt goed te combineren met verschillende materialen en zorgt voor een luxe uitstraling. Wie wilt dat nou niet! Je kunt er dus ook veel mee. Graag geven we je in dit artikel wat inspiratie mee. Zit jij na te denken over een zwarte keuken? Laat je dan inspireren door de volgende ideeën. Wie weet staat er binnenkort eentje bij jou thuis!

Zwarte keuken met hout

Dit is  een populaire combinatie. Misschien niet de eerste combinatie waar je aan denkt. Maar dat maakt het zeker niet minder goed! In deze keukens worden de houten elementen op verschillende manieren verwerkt in de ruimte. Een houten werkblad is voornamelijk populair. Het geeft een natuurlijke en rustieke uitstraling. Je vindt deze combinatie dus ook vaak in keukens met een landelijke inrichting. Op die manier wordt de landelijke stijl afgewisseld met een moderne zwarte look. In plaats van een houten werkblad, kun je ook voor zwarte houten fronten kiezen. Er zijn dus allerlei combinaties te bedenken!

Mat zwarte keuken

Dit is ook een zeer geliefde keuze! Vanwege de stoere uitstraling zie je het vooral in een industriële stijl terugkomen. Daarnaast geeft het een strakke en moderne uitstraling aan jouw inrichting. Waarom is het dan zo populair? Hoewel de keuken soms een kliederboel wordt, zie je in een mat zwarte keuken bijna geen vingerafdrukken. Veel minder dan bij een hoogglans exemplaar. Ook reflecteert dit type keuken niet. Hierdoor krijg je geen last van schittering. Daarnaast zijn er veel verschillende variaties te verkrijgen. Je kunt dus echt alle kanten op. 

Andere zwarte elementen 

We kunnen ons ook voorstellen dat een zwarte keuken een grote stap is. Het is natuurlijk ook mogelijk om een kleinere stap te nemen. Wat dacht je van zwarte elementen te integreren in de ruimte? Misschien zijn zwarte keukenblokken iets ‘too much’ voor jou. Misschien is een zwarte wand wel een betere match! Je kunt een van je muren zwart verven of misschien vind je tegeltjes juist wat leuker. Uiteraard is een zwarte vloer ook een optie! Combineer zo’n donkere vloer dan met een lichte keuken. Er ontstaat dan een mooi contrast in de ruimte. 

Is dit nog steeds iets te gedurfd voor jou? Dan kun je nog kleiner denken. Wat dacht je van een donkere spatwand? Het heeft een kleinere oppervlakte dan je wand of vloer, maar geeft wel iets extra aan de ruimte. Ook kun je alleen voor een zwarte kraan en gootsteen kiezen. Zo houd je de rest van de ruimte licht, maar heb je wel een mooie blikvanger in je keuken! Tot slot kun je ook wat zwart keukenapparatuur in huis halen. Dit vergt een kleine aanpassing, maar heeft een groots effect in je keuken.

Nu weet je een beetje waar je aan kunt denken bij een zwarte keuken. Durf jij het aan om vandaag nog jouw nieuwe keuken aan te schaffen?