Wat zijn droogbloemen precies?

Droogbloemen is de verzamelnaam voor natuurlijke, gedroogde bloem decoraties. Het zijn ideale bloemen, omdat ze lang meegaan en niet verwelken. De meeste droogbloemen zijn minimaal 6 maanden houdbaar. Ook zijn ze zeer makkelijk te onderhouden, want ze hebben geen water en zonlicht nodig. Als je dus van bloemen houdt en er niet veel werk aan wil hebben, zijn droogbloemen ideaal om in huis te hebben. Let er wel op dat droogbloemen een stuk kwetsbaarder zijn, dus voorzichtigheid is geboden.

Soorten droogbloemen en decoratie

Droogbloemen zijn er in allerlei soorten en combinaties, zoals boeketten en bloemenkransen. Je kunt onder andere kiezen voor de klassieke roos, lavendel, zonnebloemen, kamille, papaver en verschillende grassoorten. Ook kun je droogbloemen voorzien van een kleurtje door ze te verven, wat ook gelijk als leuke activiteit dient.

Droogbloemen zijn veelzijdig, je kunt er verschillende kanten mee op. Ze passen bijvoorbeeld mooi in een vaas, maar ze komen ook op andere manieren mooi tot hun recht. Omdat de geur nog steeds aanwezig is bij droogbloemen, kun je er een aantal in je kledingkast leggen of op je nachtkastje. Je kunt je creativiteit de vrije loop laten en een kamer meer sfeer geven met droogbloemen. Het is ook een mogelijkheid om er thee van te maken!

Waar te koop?

Droogbloemen kun je makkelijk online bestellen via een droogbloemen groothandel. Je vindt ze daar in allerlei soorten, kleuren en samenstellingen. Naast dat kopen bij een groothandel een optie is, kun je bloemen ook zelf drogen. Dit duurt vaak wel een aantal weken, dus als je hier geen geduld voor hebt is het zeker een aanrader om eens een kijkje te nemen bij een droogbloemen groothandel. Het leuke is dat droogbloemen het hele jaar door verkrijgbaar zijn. Je hoeft dus niet te wachten op de warmere seizoenen om een paar mooie boeketten in huis te halen.