Verbena bonariensis

Verbena bonariensis iets voor jou?

Verbena bonariensis is een bekend soort ijzerhard met een transparante groeiwijze. Deze plant staat graag in een voedselrijke tuingrond, die bij voorkeur niet te vochtig is. Deze plant bereikt een maximaal lengte van 125 centimeter. De bloeiperiode is van Juli tot september. In de bloeitijd heeft de plant mooie paarse bloemen. De Verbena bonariensis is goed winterhard maar niet wintergroen. De bladkleur is groen.

Verbena bonariensis

Planten

De plant houdt van zon en warmte en daarom is het belangrijk dat je de plant zonnig tot halfschaduw plant. De plant kan tegen de winter maar is er niet heel goed bestemd tegen. Er is dus een kans dat de plant het niet overleefd. Je kan er maximaal 9 per vierkante meter plaatsen. De plant is makkelijk te onderhouden maar er is 1 soort voeding goed voor de plant. Organo Top kan je gebruiken als voeding voor deze plant. Als je de plant in een pot doet is het handig om pokon universele potgrond te gebruiken.

Ben jij geïnteresseerd in dit product en wil je graag meer te weten komen? Of wil jij graag kijken naar andere planten? Neem dan een kijkje op de site of neem contact.