werken

Multifix Dakdekkers

Een schoorsteen op je dak? Zorg voor een goed onderhoud!

Veel mensen zien het als een voordeel om een schoorsteen boven op het dak te hebben. Zo’n schoorsteen geeft immers de uitstraling van je woning heel wat extra cachet mee. Bovendien geeft een goede schoorsteen natuurlijk de gelegenheid tot het aanbrengen van een open haard in de woonkamer. Ook dit is ontegenzeglijk een sfeerverhogend element in huis. Een potentieel nadeel van schoorstenen is echter wel dat deze soms voor lekkageproblemen kunnen zorgen. Mocht dat onverhoopt eens het geval zijn, dan zou je een veelzijdige dakspecialist als Multifix Dakdekkers kunnen inschakelen om het euvel te verhelpen. Ditzelfde kun je ook doen om af en toe een grondige schoorsteeninspectie te laten uitvoeren. Lees hieronder waarom dat nuttig is.

Waarom je schoorsteen periodiek laten controleren?

Zoals gezegd kunnen schoorstenen, en ook de verbindingslijnen tussen de schoorsteen en de rest van het dak, zorgen voor lekkages. Echter moet je je wel beseffen dat een lekkage niet van de ene op de andere dag ontstaat. Normaal gesproken zijn lekkages het gevolg van geleidelijke slijtage of het langzaam verergeren van een beschadiging die nochtans klein begon. Daarom is het van essentieel belang om dit soort kleine beschadigingen snel op te merken. Repareer je deze bescheiden schade namelijk snel genoeg, dan komt het uiteindelijk niet van een lekkage. 

Multifix Dakdekkers

Ga in zee met een eerlijke dakdekker

Wanneer je voor een inspectie of (onverhoopt) voor een reparatie een dakdekker wenst in te schakelen, dan hoef je anno 2021 in principe geen dakdekker meer te laten aanrukken die voorrijkosten rekent. Tegenwoordig is het namelijk geheel gebruikelijk dat een dakdekker kosteloos het dak opgaat om te kijken wat er mis is. Vervolgens wordt via een mondelinge of schriftelijke offerte een voorstel gedaan om werken uit te voeren. Het is dan aan jou om deze offerte te accepteren of naast je neer te leggen.