Interieurstijlen voor kantoor; eindeloze mogelijkheden

Het is weer tijd om terug naar kantoor te gaan. De bureau´s zullen moeten worden afgestoft en het interieur kan misschien wel even een oppeppertje gebruiken. Waar het werken op de werkvloer even heeft stilgestaan, zijn woontrends gewoon doorontwikkeld. We weten dat met de tijd meegaan belangrijk is, dus misschien is het tijd om ook jouw kantoorruimte een upgrade te geven. Welke interieurstijl past het beste bij jouw bedrijf?

Licht, ruimte en kalmte staan voorop

Lichte kleuren, warme belichting en frisse pasteltinten, de Scandinavische interieurstijl is razendsnel in opkomst gekomen. Maar ook de industriële look met hoge plafonds, industriële buizen en donkerdere kleuren als bruin en grijs hebben de laatste twee jaar hun intrede gedaan in de wereld van woonstijl. Met zoveel keus kan het lastig zijn te bepalen hoe jij jouw ruimte omtovert tot de ideale werkplek. Licht, ruimte en kalmte zijn allemaal belangrijke elementen voor een fijne werkplek, naast het feit dat de luchtkwaliteit en temperatuur goed geregeld moeten worden. Als de basis eenmaal staat rest zich alleen nog de decoratie. Denk aan grote lampen met warme lichten of maak de werkplek af met een hoop planten op kantoor.

De botanische stijl en haar voordelen

Mocht je écht fan zijn van planten op kantoor, denk dan eens aan een botanische interieurstijl. Deze kan makkelijk gecombineerd worden met andere designs, zoals industrieel, retro of landelijk, zo is er voor ieder wat wils. Steeds vaker begeven werkgevers zich in de richting van deze interieurstijl, en met een goede reden. De vele planten brengen zowel een hoop kleur als een rustgevend en kalm sentiment. Ook regelen planten de temperatuur en luchtvochtigheid op kantoor en verbeteren ze de luchtkwaliteit in elke ruimte. De botanische stijl brengt echter wel het risico van het veroorzaken van chaos bij een combinatie met een hoop felle kleuren. Ook enthousiast te werk gaan met veel grote planten kan juist een averechts effect hebben, dus onthoud; less is more!