Hoe vind je een goede jaarkalender voor je kantoor?

Of je nu op zoek bent naar een kalender die puur functioneel is of iets met een beetje flair, een goede jaarkalender kopen kan een avontuur zijn. Met zo veel verschillende opties kan het moeilijk zijn om te weten waar je dient te beginnen. Om het proces te vergemakkelijken, zijn hier vijf tips om je te helpen een goede wandkalender voor je kantoor te vinden.

Kies een formaat dat bij je ruimte past

Als je van plan bent een grote wandkalender in je kantoor op te hangen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat deze comfortabel in je ruimte past zonder andere items te verdringen. Meet het wandoppervlak op en zoek naar kalenders die aan deze afmetingen voldoen of ze overtreffen. Anderzijds, als je weinig muurruimte hebt maar toch een grote kalender wilt, kun je overwegen om verticaal te gaan in plaats van horizontaal. Met een hoog en smal liggend formaat kun je kleinere ruimtes benutten en heb je voldoende ruimte om notities en afspraken op te schrijven.

Kies een thema dat je aanspreekt

Kalenders zijn er in alle soorten en maten met thema’s variërend van motiverende citaten tot foto’s van natuurscènes – zelfs stripfiguren. Denk na over wat je inspireert of motiveert en kies op basis daarvan een thema. Als je op zoek bent naar iets luchtigers, zoek dan naar humoristische kalenders met woordspelingen of grappen; als je stijl meer klassiek is, kies dan voor een minimalistisch ontwerp met gedempte kleuren; als kunst meer jouw ding is, kijk dan naar illustratieve en artistieke ontwerpen met ingewikkelde patronen of tekeningen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Denk na over de opmaakopties

Nu je hebt bepaald welk formaat en welke stijl van kalender het beste werken voor je kantoor, is het tijd om na te denken over de opmaakopties – zoals hoeveel dagen elke maand omvat en of er genoeg ruimte is om dagelijkse gebeurtenissen op te schrijven – die nodig zijn om aan je unieke behoeften te voldoen. Enkele veel voorkomende opmaken zijn één pagina (één pagina per maand), twee pagina’s (twee pagina’s per maand), maandweergave (het hele jaar in één keer bekijken) en weekweergave (één week per keer bekijken). Afhankelijk van hoeveel informatie je op een bepaald moment nodig hebt, kan het zijn dat sommige indelingen beter werken dan andere.

Onderzoek aanpassingsmogelijkheden

Veel jaarkalenders worden geleverd met functies zoals voorgedrukte feestdagen en maanfasen die tijd kunnen besparen bij het maken van evenementen; als deze echter niet nodig zijn voor wat je nodig hebt, kijk dan naar aanpassingsmogelijkheden zoals speciale kleurenschema’s of lettertypen die je kalender een nog persoonlijker tintje kunnen geven. Bovendien, als bruikbaarheid belangrijk is, overweeg dan het toevoegen van een droge gum marker trackers, zodat het gemakkelijk is om bij te houden van vrije dagen of andere belangrijke data gedurende het jaar zonder ze voortdurend te hoeven opschrijven elke maand.

Vergeet de accessoires niet

Vergeet tot slot ook niet accessoires zoals magneten of stickers die kunnen helpen om nog meer organisatie en gemak toe te voegen bij het gebruik van je nieuwe jaarkalender. Magneten zijn mooi omdat je daarmee snel van maand kunt wisselen zonder dat je elke keer al je gegevens opnieuw hoeft op te schrijven, terwijl stickers mooi zijn omdat ze het hele jaar door subtiele herinneringen geven zonder al te veel ruimte in te nemen op de pagina zelf. En als je je extra creatief voelt, waarom maak je dan geen eigen labels of etiketten met de hand? Zo geef je je jaarkalender een onmiskenbaar persoonlijk tintje.

Conclusie

Als het gaat om het vinden van een goede jaarkalender voor je kantoorruimte, ben je met deze vijf tips goed op weg naar succes. Van het kiezen van het juiste formaat tot het opsmukken met magneten of stickers – vergeet niet: vergeet niet de kleine details zoals voorgedrukte feestdagen/maanfasen en aanpassingsopties, zodat alles er precies goed uitziet voordat het in je werkruimte wordt opgehangen. Het vinden van een jaarkalender hoeft niet moeilijk te zijn – gebruik deze tips vandaag nog en begin vandaag nog met het maken van iets moois.

Bron: De kalendergigant