Kosten van een keramiek keukenblad

Kosten van een keramiek keukenblad

Wat is de prijs van een keramiek keukenblad?

Veel mensen kiezen voor een keramiek keukenblad, omdat ze daarmee hun moderne keuken kunnen aankleden met een duurzaam, stijlvol en veelzijdig keukenblad. Het is natuurlijk ook echt een stralend middelpunt van een keuken. Als je overweegt om ook een keramiek keukenblad aan te schaffen, snappen we dat je benieuwd bent naar de prijs van een keramiek keukenblad. Hoewel de exacte kosten hiervan van diverse factoren afhangen, zoals de afmetingen, de dikte, de kleur en de afwerking, geven we je in dit blog een overzicht van wat je kunt verwachten bij het kopen van een keramiek keukenblad.

Het keukenblad zelf

Over het algemeen liggen de kosten voor een keramiek keukenblad zelf tussen de € 200,- en € 400,- per vierkante meter. Dit is zonder de eventuele extra’s, zoals randafwerkingen, uitsparingen voor spoelbakken en kookplaten, en ook zonder de installatiekosten.

Dikte van het keukenblad

De dikte van het keramiek keukenblad kan ook van invloed zijn op de prijs. Over het algemeen geldt dat hoe dikker het blad moet zijn, hoe hoger de kosten worden. Een standaarddikte voor keramiek keukenbladen is 12 mm, maar er zijn ook dikkere opties beschikbaar, zoals 20 mm of zelfs 30 mm. Die zijn dus ook duurder.

Kleur en afwerking

De kleur en afwerking van het keramiek kunnen ook invloed hebben op de prijs. Populaire kleuren, zoals wit, grijs en zwart, zijn vaak verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Speciale afwerkingen, zoals marmer- of betonlook, maken de prijs hoger.

Extra’s en plaatsing van het blad

Het toevoegen van extra’s, zoals randafwerkingen, uitsparingen voor spoelbakken en kookplaten, en ook installatiekosten, kan de totale prijs van een keramiek keukenblad flink hoger maken. Houd hier dus rekening mee om je budget voor de aanschaf van zo’n blad te bepalen.

Prijzen in het algemeen

Let wel dat de prijzen van een keramiek keukenblad kunnen variëren tussen verschillende leveranciers en regio’s. Vraag dus altijd offertes aan bij meerdere leveranciers en vergelijk hun prijzen, kwaliteit en service met elkaar voordat je een beslissing neemt. Meer leuke keuken blogs vind je hier.