vintage stoelen

Handig! Een gietvloer in elke ruimte in huis

Wanneer je een huis hebt gekocht of gewoon hebt besloten het een en ander flink aan te pakken thuis, kom je voor veel vragen te staan. De soorten en kleuren verf voor op de muur kun je wellicht nog prima zelf uitzoeken en aanbrengen, maar waarschijnlijk zijn er ook veel zaken waar je absoluut geen verstand van hebt óf waar je gewoon niet weet waar je moet beginnen met het maken van keuzes.

Waar ga je beginnen?

Want wat is de beste aanpak voor je badkamer, welke soorten vloeren zijn er allemaal en hoe zorg je voor een comfortabele slaapkamer voor jou én je kinderen? Wat is de perfecte combinatie van praktisch en stijlvol? Welke keuzes zijn kwalitatief en duurzaam, maar hoe houd je tegelijkertijd de kosten een beetje in de hand?

Een oplossing voor het hele huis

Zelf kreeg ik precies een jaar geleden de sleutel van mijn nieuwe paleisje. Nieuwbouw, dus ik kon en mocht alles nog zelf bepalen. Van verschillende kanten kreeg ik tips voor goed en betaalbaar laminaat en in een folder zag ik zachte vloerbedekking voor de kinderkamer. Opties genoeg, dus! Maar ik moest keuzes maken. Via kennissen maakte ik kennis met de gietvloer, iets wat in mijn ogen altijd een té luxe keuze was voor mijn status. Niets bleek minder waar. Een gemakkelijke, duurzame en kwalitatieve oplossing voor het hele huis!

Voordelen voor iedere ruimte

Wanneer je op zoek moet naar een vloer, moet je voor iedere ruimte rekening houden met een aantal eisen en voorwaarden. In de badkamer moet een vloer natuurlijk waterdicht zijn én niet te glad. Daarnaast wilde ik dat mijn kinderen op hun kamer heerlijk op de grond konden spelen en dat ik zelf in de woonkamer ook lekker warm op mijn sokken of blote voeten rond kon sjokken. En de keuken? Ik houd van keuken, maar kan ook goed kliederen. Daar moest de vloer ook aan voldoen. Een gietvloer in de schuur is ook ideaal, dan kan je namelijk perfect je gevulde gereedschapswagen verplaatsen.

Gietvloeren

Gietvloeren bieden dit allemaal. Ze voelen zacht aan, gaan perfect samen met vloerverwarming en zijn volledig naadloos. Heerlijk voor de kinder- én woonkamer. Daarnaast super in onderhoud, zowel bij een klein ongelukje als voor langere periode. Zowel mijn kinderen als ik kunnen kliederen wat we willen in de keuken. Wist je daarnaast dat de vloer brandwerend is? Mocht het echt uit de hand lopen. Zelfs in mijn badkamer heb ik gekozen voor een gietvloer. Door de waterdichte functie zal ik geen last hebben van waterschade of iets dergelijks. Zelfs onder de (inloop)douche ligt de gietvloer. Bij Van Hollandse Bodem zorgde ze voor een gedeeltelijke anti-slip coating, dus het staat super strak en is ook nog eens veilig.