Visgraat vloer vloerverwarming

Een visgraat vloer houten bij een vloerverwarming? Dat is zeker mogelijk

Een visgraat houten vloer met vloerverwarming is overal mogelijk. Je zou je wel op de eerste plaats kunnen afvragen of een houten vloer altijd geschikt is om over een vloerverwarming aan te brengen. Daarop is het antwoord eenvoudig. In principe zijn alle houten vloeren geschikt, maar wanneer je een lamellen parket in visgraat aanbrengt, zal dat een bijzonder goed en mooi resultaat geven.

Groot assortiment

Een houten vloer leggen in de praktijk

Bij een houten vloer zal een lagere watertemperatuur worden gebruikt voor de verwarming dan bij traditionele radiatoren. Omdat daardoor het gebruik van energie lager is bij een vloerverwarming wordt in nieuwbouwhuizen regelmatig gebruik gemaakt van een vloerverwarming. De thermostaat voor een vloerverwarming staat op een vaste temperatuur ingesteld. De vloerverwarming zal automatisch warmte gaan afgeven wanneer het kouder wordt. Je hoeft er niets aan te doen. Omdat we leven in een klimaat zonder al te grote temperatuurschommelingen is een vloerverwarming geschikt.

Modern

Zal een houten lamellen vloer werken?

Voordat lamelparket wordt gelegd, zal eerst het hout goed worden gedroogd. De lamellen zijn op watervast plaatmateriaal verlijmd. Het is samengesteld uit kruislings verlijmde delen die volledig met lijm op de ondervloer zijn vastgeplakt. Door de kruislingse verlijming van de delen zal dit lamelparket praktisch niet werken bij temperatuurschommelingen. Laat een lamelparket vloer altijd leggen door de vakman. Hij weet precies welke materialen er gebruikt moeten worden. Ook de ondervloer is namelijk belangrijk bij het leggen van een lamellen visgraat vloer. Ondanks dat de lamellen voorzien kunnen zijn van een kliksysteem is het toch verstandiger de vloer te laten leggen. Je moet weten hoe en waar je moet beginnen bij het leggen van een visgraat vloer. Wanneer er achteraf iets niet naar wens is, zal dat kosteloos worden aangepast. Een visgraat lamelparket vloer heeft een bijzonder warme uitstraling en kan bij ieder interieur gebruikt worden.