goedkoop kunstgras kopen

De voordelen van een zitmaaier

De zomer begint eraan te komen en je weet wat dat betekent: tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Dit kun je doen met die oude roestige maaier die je in garage hebt staan maar je kunt ook een keer investeren in iets beters. Bijvoorbeeld een zitmaaier!

Wat is een zitmaaier?

zitmaaier

De zitmaaier is een grasmaaier waar je op kunt zitten. Hij lijkt eigenlijk een beetje op een autootje. Je rijdt ermee door je tuin en knipt automatisch het gras. De zitmaaier is overgewaaid uit de Verenigde Staten en wint snel aan populariteit in ons land. Er zijn een aantal soorten om uit te kiezen:

  • een zitmaaier met opvangbak
  • een zitmaaier met mulch en zijlosser
  • een frontmaaier
  • een zero turn maaier

Welke maaier moet ik hebben?

Nu je al die soorten ziet denk je misschien: nee dankje. Wat een ingewikkeld gedoe. Ik blijf lekker bij mijn oude, roestige grasmaaier. Maar dat is hartstikke zonde want zo ingewikkeld is deze aankoop niet! Sterker nog: je hoeft de keuze niet eens alleen te maken.

zitmaaier

Vraag altijd advies

Als je voor het eerst een zitmaaier gaat kopen, laat je dan adviseren door iemand die er verstand van heeft. Een leverancier heeft vaak iemand in dienst die je kan helpen met deze aankoop. Het is namelijk misschien wel de laatste maaier die je ooit koopt omdat dit soort maaier ontzettend lang meegaat. De zitmaaier is bovendien heel prettig voor mensen met een slechte rug omdat je goed rechtop kunt zitten en niet gebogen hoeft te duwen.