Zonnepanelen

Zon, wind en water zijn eeuwige energiebronnen. We moeten hier dus goed gebruik van maken zodat we duurzamer kunnen leven. Door zonnepanelen haal je energie uit de zon. De zon geeft namelijk energie in de vorm van licht en warmte. Zonnepanelen zetten het licht en warmte om in elektriciteit. Zonnepanelen zijn daarom een goede investering, zeker met de huidige gasprijzen. Je bespaart er geld mee en het is ook nog eens erg duurzaam. Een gemiddeld gezin verbruikt per jaar ongeveer 3500kWh. Om 3500kWh per jaar op te wekken heb je 12 zonnepanelen nodig. Deze 12 zonnepanelen kosten ongeveer 4000 euro eigen geld. Je bespaart minimaal 850 euro per jaar op je energierekening. Na 4 jaar heb je je investering er dus uit en dan kun je nog 20 jaar lang 850 euro per jaar besparen. Dit is 17.000 wat je als het ware verdiend!

Sedumdak

Een andere investering die veel kan besparen en die ook erg goed voor het milieu is, is een sedumdak. Een sedumdak biedt namelijk natuurlijke isolatie, waardoor je minder gas hoeft te stoken. Ook biedt het een natuurlijke beschermlaag voor je dak, hierdoor gaat je dak wel twee tot drie keer langer mee dan normaal. Een sedumdak neemt ook nog eens veel water op waardoor het riool minder wordt overbelast, dit is weer goed voor het milieu.

Sedumdak met zonnepanelen

Hier had je misschien nog niet zo snel van gehoord, maar een sedumdak met zonnepanelen is een perfecte combinatie. Een sedumdak verlaagd namelijk ook nog eens de omgevingstemperatuur. Hierdoor zijn je zonnepanelen in staat om tot wel 25% meer energie op te nemen. Dit zorgt dan weer voor een 6% hoger rendement. Veel mensen wisten niet dat een sedumdak met zonnepanelen in combinatie kon. Maar niets is minder waar.