Woonidee: originele teak meubels

4Vandaag een bericht over de actieve rol die je zelf in je interieur kunt hebben, de indeling die je in feite volledig zelf kunt bepalen. Ik doel dan niet op het passief aanschaffen van reeds geproduceerde meubelen in een woonboulevard maar op je eigen creativiteit die je aan kunt boren. Immers, in ieder van ons schuilt wel een ontwerper, of in elk geval een mens met ideeën. Aan deze ideeën kun je zelf vormgeven! Vandaag daarom meer over de teak meubels die je zelf kunt ontwerpen.

Zowel vorm als materiaal van de tafel passen in ons interieur

Natuurlijk is niet ieder van ons bedenker én uitvoerder van dit soort meubelen en daarom wilde ik je wijzen op Wortman, een meubelmaker die mijns inziens zeer bijzonder werk aflevert. Kijk eens met me mee naar de eettafel die wij in de woonkamer hebben staan.

45

Zoals je wel ziet is het een heel mooi ding, heeft het een prachtige vorm. Om de ruimte te doorbreken en niet vast te zetten in te strakke en weinig organische vormen, kozen wij voor een ovalen tafel – een met een twist. De tafel is namelijk niet volledig ovaal maar een beetje in de vorm van een plectrum. Op die manier zit je ook heel anders tegenover elkaar dan het geval zou zijn geweest bij een rechte tafel. Dan zit je tegenover elkaar en verlies je die speelsheid.

46

Ook vind ik dat niet alleen de vorm maar ook het materiaal zeer goed bij ons interieur past. Prachtige teak meubels als dit hebben een moderne uitwerking, hetgeen natuurlijk ook kan! Je ziet het vaak terug in bijvoorbeeld koloniale kasten en dergelijke maar het kan dus ook op een moderne manier als dit. De teak tafel is afgewerkt met blanke lak die het materiaal erg mooi doet uitkomen.