Biologisch dekbed, zacht en milieubewust

Waar op letten bij een biologisch dekbed?

Ben jij toe aan een nieuw dekbed? Een beter milieu begint bij jezelf, ook wanneer je ligt te slapen. Dan valt de keuze natuurlijk al snel op biologische dekbedden. Hiermee lig je net zo comfortabel en zacht, of misschien wel nog comfortabeler, omdat je weet dat het beter voor het milieu is. Maar wanneer zijn dekbedden biologisch en waar moet je op letten bij de aanschaf? Dat lees je in dit blogartikel!

Wanneer zijn dekbedden biologisch?

Dekbedden zijn biologisch wanneer ze verantwoord zijn gemaakt van duurzaam, biologisch materiaal. Maar een biologisch dekbed wordt ook duurzaam geproduceerd. Dit houdt in dat er geen chemische stoffen aan te pas komen die de natuur schade toebrengen. Kies bij voorkeur ook voor biologische dekbedden uit Nederland, dan wordt er ook nog eens bespaard op de uitstoot die tijdens het transport plaatsvindt.

Herkenbaar aan biologisch keurmerk

Door een biologisch dekbed te kopen dat voorzien is van een ecologisch keurmerk, weet je zeker dat je duurzaam bezig bent. Bekende keurmerken zijn: het welbekende Fairtrade keurmerk, Greenline en Organic Textile Standard. Biologische dekbedden die voorzien zijn van één van deze kenmerken beschikken over een verantwoord geproduceerde hoes en vulling. Zo weet je zeker dat er rekening is gehouden met natuur mens milieu.

Gecertificeerd dons

Dekbedden worden vaak gevuld met veren en dons. Dit is een restproduct van de voedingsindustrie. Daarom is het wel zo prettig om te weten dat de dieren goed zijn behandeld. Dit is te zien aan de RDS of DOWNPASS certificering. Deze onafhankelijke en globale certificaten tonen aan dat de herkomst van het dons en de veren is geverifieerd en gecontroleerd.

Meer inspiratie

Door te kiezen voor biologische dekbedden, draag je bij aan een beter milieu. Dat slaapt een stuk lekkerder toch? Wil je meer artikelen lezen over slaap? Meer blogs over een goede nachtrust vind je achter de link.