Toilet en houtlook tegels

Waar je normaal niet zo snel voor een houten vloer zou kiezen heb je nu de mogelijkheid om wel voor de houtlook te gaan. Houtlook tegels zijn een goede optie als je een natuurlijke of warme uitstraling wil in het kleinste kamertje van het huis. Om dit kleine kamertje optisch iets groter te laten lijken kan je het beste kiezen voor een rechthoekige tegel. Als je deze tegel dan horizontaal gaat leggen lijkt jouw toilet een stukje groter. 

De woonkamer en tegels met houtlook

Een van de modernste en meest gevraagde patronen is op dit moment wellicht de visgraat. Menig woonkamer in Nederland is voorzien van een visgraat vloer. Om een visgraat vloer te leggen wordt regelmatig gekozen voor pvc of voor een authentiek houten vloer. Met al het onderhoud wat daarbij hoort. De houtlook tegels kunnen ook als visgraat worden gelegd. Hierbij moet je oppassen dat je niet te kleine maat tegels kiest. Anders zal de vloer in de woonkamer erg druk ogen.  

Passen tegels met houtlook in de badkamer?

Een houten vloer heeft te veel nadelen voor een badkamer. Door de vochtige omgeving zal hout geen lang leven hebben. Het zal gaan schimmelen. Houtlook tegels zijn daarnaast een stuk makkelijker schoon te maken, hygiënischer en gaan een leven lang mee. Door te kiezen voor tegels met houtlook ben je toch in staat om de natuurlijke sfeer of de warme look terug te brengen in de badkamer. 

Door de tegels met houtlook zijn er veel mogelijkheden. Je kan bijvoorbeeld alleen accenten toepassen van hout.  Door een deel van de tegels aan de wand te betegelen kan je de houtlook goed combineren met een ander soort tegel. Ben je juist helemaal weg van de houtlook? Dan kan je ook kiezen voor de houtlook op zowel de wanden als de vloer. Met deze tegels zijn er oneindig veel mogelijkheden. 

Houtlook tegels voor elk interieur 

Voor elke interieurstijl is er een tegelvloer houtlook te vinden. Ze zijn er tegenwoordig niet alleen in verschillende maten maar ook in verschillende kleuren en verschillende patronen. De tegels zijn voorzien van diverse tekeningen net zoals echt hout. Heb je een voorkeur voor een voelbare houtstructuur of liever een egale tegel? Voor beide opties zijn tal van tegels te vinden. Je kan ze niet alleen bewonderen in alle bouwmarkten maar ook online kan je veel verschillende varianten vinden. Er zijn veel mogelijkheden. Je goed oriënteren voordat je een keuze gaat maken is daarom belangrijk.

Vloerverwarming en tegels

De houten vloer is al jaren geliefd. Helaas is dat niet de beste combinatie met vloerverwarming. De tegels met houtlook zijn dat daarentegen wel. Ze zijn namelijk perfect te combineren met vloerverwarming vanwege de goede verspreiding van de warmte door de tegels. Wil jij de houtlook tegels combineren met vloerverwarming? Goede keuze! Dan moet je op zoek naar de houtlook tegels met houtlook die het beste bij jouw smaak passen. Ze zijn te vinden in de meeste bouwmarkten. Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Dan kan je online veel vinden!