Houd uw zwembad schoon en fris met een zwembadpomp

Eindelijk was het dan zover: het zwembad in onze tuin was definitief aangelegd. We hadden er lang naar uitgekeken en ik kon niet wachten om een duik te nemen in mijn eigen zwembad. Het water er in en zwemmen maar, dacht ik. Maar mijn man zei ‘ho, niet alleen eerst water, maar ook een goede zwembadpomp is nodig voor ons zwembad’. Een zwembadpomp is essentieel om schoon en fris zwemwater te creëren en te behouden. Daarom kunnen we er beter eerst een installeren, liet mijn man mij weten. Enthousiast vertelde hij mij er meer over. Inmiddels weet ik er gelukkig ook alles van.

pr_4444_1361039901_1_thumb pr_1962_1350230373_1_thumb cat_50_1392323019_orig
Een goede waterzuivering

De twee belangrijkste elementen in elk zwembadsysteem zijn dan ook de pomp en het filter. De pomp pompt het water rond zodat het in beweging blijft en de filter(s) bereikt. Alle onderdelen van een zwembad zijn namelijk sterk van elkaar afhankelijk. Als een element niet goed werkt of afwezig is, kan er schade aan andere onderdelen ontstaan. Het is dus belangrijk een goede zwembadpomp te hebben. De pomp loodst het water op de juiste snelheid door bijvoorbeeld een zandfilter. Het vermogen van de pomp moet wel juist afgestemd zijn op bijvoorbeeld het zandfilter. Een goede waterpomp met een mooi systeem dat ontworpen is om een grote hoeveelheid water goed te filteren en te verspreiden en te behandelen met desinfecterende chemicaliën, hebben wij online gevonden op www.tuinberegening.nl. Tot op de dag van vandaag zijn we hier erg blij mee.