Hoe installeer je inbouwspots LED?

Ben jij van plan een huis, garage of ander gebouw aan te pakken? Wil jij hier gebruik maken van de beste verlichting die er op dit moment verkrijgbaar is? Kies dan voor inbouwspots LED. Deze inbouwspots zijn de beste manier om licht te creëren in een ruimte, of dit nu de woonkamer is of het toilet.

Het grote voordeel van deze inbouwspots is dat ze op elk vlak beter zijn dan hun competitie. Deze spots gaan ongeveer 40.000 branduren mee, dat is 40 keer langer dan een gloeilamp. Door hun slimme design zijn LED’s ook veel zuiniger. Er gaat substantieel minder energie verloren bij het maken van licht dan bij bijvoorbeeld een spaarlamp. Dit zorgt ervoor dat jouw uiteindelijke energierekening veel lager uit zal vallen, en je het milieu wat zal ontlasten. Mocht je gebruik willen maken van al deze voordelen, koop dan inbouwspots LED online bij www.euroledshop.nl.

Kies een inbouwspot LED die klopt

Voordat je überhaupt een inbouwspot LED koopt, moet je eerst weten waar deze komt en welke je nodig hebt. Inbouwspots komen namelijk in vele vormen en maten. Komt de spot op een plek die warm aan moet voelen zoals een woonkamer of slaapkamer, maak dan gebruik van een warm-witte kleur. Dit is één van de twee meest voorkomende kleuren in LED’s. Is de setting zakelijker of bijvoorbeeld een badkamer, maak dan gebruik van normale witte LED’s.

Vervolgens heb je de keuze uit verschillende type kapjes. Voor strakke ontwerpen kan je het beste vierkante kapje gebruiken, deze zullen aansluiten bij de rest van het interieur. In andere gevallen kan het beter zijn om gebruik te maken van ronde kappen.

Meet de juiste afstand

Zodra je de juiste lampen hebt gevonden, moet je uit gaan meten waar deze komen te hangen. Dit is uiteindelijk een kwestie van smaak en heeft te maken met de doeleinden van de verlichting, maar over het algemeen wordt dit aangeraden:

Houd 20 cm afstand van de muren en vervolgens 30 cm tussen twee inbouwspots. Dit zorgt er voor dat de gehele verlichte ruimte een egale hoeveelheid licht ontvangt waardoor het een prettig gezicht wordt. Zodra je deze afstanden hebt gemeten kan je beginnen met boren en zagen.

 

Zet de stroom uit en sluit de inbouwspots LED aan

Zodra je ze wil installeren is het natuurlijk belangrijk dat je de stroom eraf haalt. Schakel de juiste groep uit voordat je begint. Trek de kabels die nodig zijn voor de lampen en koppel deze aan. Vervolgens kan je gemakkelijk de inbouwspots LED aansluiten aan de bedrading en in het plafond drukken.