De rookkanalen specialist helpt bij een nieuwe openhaard

Wanneer je een openhaard laat bouwen is het erg handig om eerst even te kijken bij de rookkanalen specialist. Zij weten er namelijk alles van en verkopen onderdelen De rookkanalen specialistdie je nodig hebt tegen een goede prijs. Denk hierbij aan onderdelen als:

  • Dakdoorvoeringen
  • Eindstukken
  • Hulpstukken
  • Bevestigingen en steunen

Onder dakdoorvoeringen vallen alle onderdelen om het rookkanaal door het dak te leiden. Eindstukken zijn bijvoorbeeld de trekkende kap met vonkenvanger. Al deze stukken samen vormen het perfecte kanaal voor jouw huis. Bovendien is het erg belangrijk om te zorgen dat alle onderdelen veilig zijn, dit is zeker het geval hier. Ze bezorgen alleen maar topmerken zoals bijvoorbeeld ISOduct en Helex. ISOduct verzorgt dubbelwandige rookkanalen, die extra goed isoleren en daarom nog veiliger zijn. Deze hebben twee verschillende maten buizen met een tussenruimte die gevuld is met keramisch wol.

Veiligheid verzekerdDe rookkanalen specialist

Als je alle onderdelen koopt bij de rookkanalen specialist, weet je zeker dat de onderdelen allemaal veilig zijn en hoef je je daar sowieso geen zorgen over te maken. Maar ook onderhoud is een belangrijk onderdeel van de veiligheid. Aangeraden door de brandweer wordt om twee keer per jaar de schoorsteen te laten vegen door een professionele schoorsteenveger. Mocht je de kachel nou bijna niet gebruiken dan kun je dit ook beperken tot 1 keer per jaar. Dit zorgt ervoor dat roetopbouw en teeropbouw geen kans krijgen, twee dingen die brand kunnen veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet hebben. Ik raad iedereen aan een kijkje te nemen op de website van Bouw-handel!