Logo Haverkamp

Waar je aan moet denken bij het kopen van een cilinderslot

Ga je een cilinderslot kopen, dan is het belangrijk om naar een aantal dingen te kijken voordat je overgaat tot het aanschaffen. Dit proces is onder te verdelen in 4 stappen, namelijk het kiezen van de kwaliteit, het type cilinder kiezen, de juiste maat opmeten en het aantal sleutels bepalen.  Een cilinderslot kopen is dus nog niet zo makkelijk, maar na het lezen van deze blog gaat dit helemaal goed komen!

1.      Kwaliteit kiezen

Een cilinderslot kopen begint bij het kiezen van de gewenste kwaliteit. Gaat het om een buitendeur? Dan zou ik je een cilinderslot met SKG 3 of SKG 2 sterren keurmerk aanraden. Deze cilindersloten zijn namelijk beveiligd tegen het openbreken en hebben boorbescherming tegen kerntrekken. Als je een cilinderslot nodig hebt voor een binnendeur en deze hoeft niet perse beveiligd te zijn tegen inbrekers dan is een cilinderslot zonder keurmerk ook voldoende.

2.      Type cilinder kiezen

Het meest gangbare model cilinderslot is natuurlijk het slot met aan beide kanten sleutelgaten, dit wordt het dubbele cilinderslot genoemd. Maar er zijn nog 2 andere soorten cilindersloten, er zijn namelijk ook cilindersloten met aan de ene kant een sleutelgat en aan de andere kant een draaiknop (knopcilinder) en sloten met aan de ene kant een sleutelgat en aan de andere kant niks (halve cilinder).

3.      Het opmeten van de juiste maat

Er zit een verschil in lengte van cilindersloten, dus let hier goed op wanneer je een cilinderslot gaat kopen. Dit komt omdat de dikte van een deur verschilt, in dit filmpje wordt uitgelegd hoe dit op te meten is.

cilinderslot-pfaffenhain-knopcilinder-skg3_2

4.      Aantal sleutels kiezen

De laatste stap is het kiezen hoeveel sleutels je bij je cilinderslot wilt krijgen. Heb je een groot gezin of wil je gewoon wat extra sleutels omdat je ze altijd kwijt raakt, dan is het raadzaam om van tevoren al wat extra sleutels bij te bestellen.

Wanneer je deze vier stappen hebt doorlopen heb je het cilinderslot kopen proces afgerond!