goedkoop kunstgras kopen

De reden achter het kopen van goedkoop kunstgras

Kan jij ook zo genieten van een groen en strak gazon? Het lijkt zo makkelijk om een stuk gras in je tuin aan te leggen en te onderhouden. Niets is minder waar. Vaak groeit er onkruid tussen en zeker op plekken waar de zon nauwelijks komt, krijg je kale plekken. De oplossing om toch een strak gazon te creëren is goedkoop kunstgras kopen. Kunstgras kent veel voordelen. De kwaliteit van het kunstmatige gras is de afgelopen jaren sterk verbeterd waardoor het bijna niet meer van echt te onderscheiden is.

goedkoop kunstgras kopen

De voordelen van goedkoop kunstgras kopen

Heb je een eigen tuin met een grasmat dan weet je dat dit nogal wat onderhoud vergt. Kunstgras is veel minder onderhoudsgevoelig waardoor je meer tijd hebt om ontspannen van je tuin te genieten. Onkruid wieden, bemesten, verticuteren en sproeien behoren tot het verleden. Zo nu en dan veeg je de grasmat even aan en meer hoef je niet te doen. Op de lange termijn scheelt je dit bovendien in de kosten. Kunstgras is verkrijgbaar in verschillende typen gras en ook in verschillende kleuren. Heb je kinderen, kies dan voor kunstgras dat robuust is en waar ze uren op kunnen spelen.

Zelf kunstgras aanleggen

Ben je een beetje handig, dan is zelf kunstgras aanleggen helemaal niet ingewikkeld. Je verwijdert het oude gras door een laag van ongeveer 10 centimeter uit te graven. Vervolgens egaliseer je de grond. Dit egaliseren doe je nog een keer nadat je een laag ophoogzand hebt aangebracht. Je spreidt een laag gronddoek over het zand om onkruid te voorkomen. Daarna ga je aan de slag met de stroken kunstgras. Vergeet niet om alle grassprieten dezelfde richting op te leggen. Snij de matten zonodig met een stanleymes op maat bij de randen. Bij het aansluiten van twee grasmatten op elkaar laat je deze een stukje overlappen. Maak het kunstgras vast met speciale kunstgrastape en met kunstgraspennen.