Voordelen terrasoverkapping

Voordelen terrasoverkapping

5 voordelen van een terrasoverkapping

Overweegt u een terrasoverkapping te nemen? Dat is natuurlijk geen beslissing die u zomaar even neemt, het is nu eenmaal een flinke investering. Dus waarom zou u een terrasoverkapping nemen? In dit blog leest u 5 voordelen van een terrasoverkapping. Hopelijk nemen we daarmee uw laatste beetje twijfel weg.

1. Zonwerend

Het meest voor de hand liggende voordeel is zonder twijfel de zonwerende functie van een terrasoverkapping. Zo is het lekker koel om onder uw terrasoverkapping te ontspannen terwijl u het uitzicht op uw tuin behoudt.

2. Het hele jaar buiten zitten

Nog een voordeel van een terrasoverkapping is dat u ook bij minder goed weer lekker buiten kunt zitten. Zo zit u lekker droog tegen de regen en met een tuinkachel erbij kunt u ook tijdens de koude dagen van het jaar lekker warm buiten zitten. Ideaal!

3. Makkelijk tot veranda ombouwen

U kunt uw terrasoverkapping relatief makkelijk tot veranda uitbreiden. Dit doet u door zijwanden en voorwanden erop te monteren. Zelfs een schuifdeur is mogelijk. Op die manier kunt u zelf bepalen hoeveel zonlicht en buitenlucht u binnenlaat.

4. Tuinmeubilair gaat langer mee

Doordat u eenvoudig het hele jaar door uw tuinmeubels onder uw overkapping kwijt kunt, zullen deze minder aan regen en wind worden blootgesteld. Hierdoor gaat uw tuinmeubilair langer mee. Daarnaast hoeft u uw tuinmeubels ook niet elk najaar weer op te bergen. Dat scheelt kosten en moeite!

5. Geen vergunning nodig

In bijna alle gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het (laten) plaatsen van een overkapping in uw tuin. Hou er wel rekening mee dat u aan een aantal voorwaarden moet voldoen. Deze verschillen vaak per gemeente. Informeer dus eerst altijd goed bij uw gemeente voordat u uw overkapping gaat plaatsen.

Meer informatie

Wilt u meer weten voordat u een een mooie terrasoverkapping aanschaft? Stel uw vragen gerust via het contactformulier.