klassieke meubels 3

Het verschil tussen Engeland en Nederland

Engeland en Nederland zijn twee totaal verschillende landen. Ook al lijken ze op de kaart dicht bij elkaar te liggen zijn het echt verschillende landen. Natuurlijk zijn er ook overeenkomsten maar de Nederlanders lijken meer op de Duitsers als dat ze op de Engelsen lijken. Dit valt al goed te zien door bijvoorbeeld te kijken naar de Engelse stijlmeubelen of de Engelse keuken, beide hebben wel iets weg van hoe Nederland het doet maar uiteindelijk is het toch wel heel verschillend. Hoe komt het dat we toch zo verschillend zijn en wat zijn wel overeenkomsten?

Overeenkomsten met Engeland

Aangezien Engeland en Nederland erg dicht bij elkaar liggen zijn er natuurlijk ook overeenkomsten. Zo vinden beide volkeren de sport voetbal erg leuk en zijn ze er historisch ook erg goed in. Van legendes zoals Cruyff, Gullit, Moore en Lineker tot de legendes van vandaag zoals Van Dijk, De Jong, Kane en Saka. Ook zijn beide volkeren erg fan van vis als eten, zoals wij in Nederland de haring hebben, hebben ze in Engeland ‘fish and chips’. Ook de twee gesproken talen lijken in praktijk best wel veel van elkaar en ze stammen beide van dezelfde germaanse taal af.

Verschillen met Engeland

Op sportgebied is er een groot verschil nadat we het eens zijn dat voetbal de leukste sport is. Waar Nederland toch graag naar hockeyen en tennis kijkt zullen de Engelsen eerder kiezen voor cricket en rugby. Ook is onze perceptie van het Britse rijk van vroeger erg anders. In Nederland wordt er toch vaak met een wat negatieve blik gekeken naar de geschiedenis van Engeland terwijl ze in Engeland er juist erg trots op zijn. Ook is er een verschil in hoe de metro’s en auto’s rijden, in Engeland rijden ze namelijk aan de andere kant. Ook zijn de Engelse stijlmeubelen erg anders doordat er een ander materiaal gebruikt wordt en omdat ze er erg anders uitzien.